Радев: Унизително е да дискутираме дали Митрофанова да е в НС или не

Радев: Унизително е да дискутираме дали Митрофанова да е в НС или не
A A+ A++ A

"Искам да поздравя всички жени и мъже със сини пагони. Българските ВВС са пример за мъжество и родолюбие. Съвсем не случайно в знак на почит към летците, нашите предшественици поставят този паметник именно тук, на метри от Народното събрание ", това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като взе участие в честванията по повод на професионалния празник на авиацията.

"Вие как предлагате да охраняваме небето си?", това заяви държавният глава относно предложението за закупуването на нови самолети "Грипен".

Той подчерта, че скоро не се очаква ексадрилата Ф-16, а МиГ-овете догодина ще бъдат приземени.

"Ако получим изгодни предложения, ще бъде формирано предложение за инвестиционен разход, което е отговорност на Народното събрание", подчерта Радев.

"Това са правомощия изцяло на Народното събрание. Унизително е политическият процес на България да бъде подчинен дали посланик да присъства или да не присъства на откриването на Народното събрание", каза той по темата с поканата към Елеонора Митрофанова да присъства на откриването на Народното събрание, която впоследствие бе изтеглена и няма да бъде канена.

Той заяви, че партиите се надпреварват коя по-бързо да забрави проблемите на хората, свързани с кризата с енергоносителите и високите цени.

#Елеонора Митрофанова # Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"