Джо Байдън разтревожи света: Близо сме до ядрен Армагедон

Джо Байдън разтревожи света: Близо сме до ядрен Армагедон
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че опасността от ядрен Армагедон е на най-високото си равнище от Кубинската криза (октомври 1962 г.) насам, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В Русия вече свободно се говори за употребата на тактически ядрени оръжия, след като армията й претърпя значителни поражения в Украйна.

В реч на събитие за набиране на средства за предизборната кампанията на Демократическата партия Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин "не се шегува, когато говори за използване на тактически ядрени оръжия, биологически или химически оръжия".

"Не сме били изправени пред перспективата за Армагедон от времето на Кенеди и Кубинската ракетна криза", каза Байдън.

Той оспори и руската ядрена доктрина, като предупреди, че използването на тактическо оръжие с по-малка мощност може бързо да излезе от контрол и да доведе до глобално унищожение.

"Не мисля, че е възможно да се използва тактическо оръжие и да не се стигне до Армагедон", отбеляза Байдън.

От месеци американски висши представители предупреждаваха, че има изгледи Русия да използва оръжия за масово унищожение в Украйна, тъй като се сблъсква с редица стратегически неуспехи на бойното поле.

До тази седмица обаче те твърдяха, че не са забелязали промяна в ядрените сили на Русия, която да изисква промяна в готовността на американските ядрени сили.

#Джо Байдън #ядрен Армагедон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"