Близък до Путин политолог: Ще нарежем Украйна като салам - постепенно докато не остане нищо

Близък до Путин политолог: Ще нарежем Украйна като салам - постепенно докато не остане нищо
A A+ A++ A

Русия се опитваше да не използва сила и да не признава никакво отделяне от други държави, например Приднестровието все още не е признато, но това не може да продължава вечно. Това мнение изрази политологът и публицист, президент на Центъра за системен анализ и прогнозиране Ростислав Ищченко, който е сред най-приближените до Кремъл.

Ето какво съобщава информационната агенция SM.News, цитирайки думите на пропагандиста.

„Бяхме принудени да започнем военни действия. Ясно е, че искаме да доведем ситуацията до мир като резултат, защото всяка война завършва с мир и колкото по-скоро дойде, толкова по-добре. Да, ние сме съгласни с някои преговори и компромиси, но не можем да принудим нашите опоненти да седнат на масата за преговори, защото те отказват“, каза експертът.

Ищенко отбеляза, че ако Русия откаже да преговаря, тя ще трябва да засили позицията си и да изложи нови аргументи на масата. Той също така припомни, че Украйна не иска да говори за своя неутрален статут и да продължи да живее мирно.

„Това означава, че постепенно ще отрязваме от салама и няма да има Украйна. Два субекта през 2014 г., четири субеста през 2022 г., може би още три или четири субекта през 2023 г. И накрая, я виж ти, регионите в Украйна се свършили“, подчерта Ищченко.

#Русия #Украйна #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"