МВР с подробности за полицая от Стралджа, убит от пиян шофьор

МВР с подробности за полицая от Стралджа, убит от пиян шофьор
Pixabay
A A+ A++ A

Заместник главният секретар Станимир Станев даде днес повече информация за инцидента. Той е станал вчера, около 19,10 ч., предаде БНР.

В РПУ-Стралджа е подаден сигнал от кметския наместник на с. Маленово за съмнителен мъж в района на селото. Веднага е изпратен на място полицейски екип. Мъжът е засечен на около 3 км от село Маленово. Движил се е пеша.

Докато е извършвана проверката, от селото излиза автомобил, който профучава покрай единия полицай и удря втория. Ударът е бил толкова силен, че мъжът е изхвърчал на 15 метра. При направената проба за алкохол на 44-годишния водач се оказва, че той е пил. На мястото на инцидента няма спирачен път, а полицаите, които са извършвали проверката са били на банкета, а не на пътното платно.

На място веднага пристига линейка, но няколко минути след това 31-годишният Генади Троев издъхва.

Той е в системата от 5 години. Живеел е с родителите си.

„Сблъсъкът е бил толкова силен, че за полицая е нямало никакъв шанс за оцеляване. Беше страхотен човек. В системата на МВР е поне от 5 години. Много съвестно си изпълняваше служебните задължения. Обичаше и да спортува, беше вратар на местния отбор ОФК „Стралджа“. Футболът беше голямата му страст“, споделя негов съотборник.

Генади Троев е известен и в Бургас. Той е живял в морския град повече от 5-6 години. Тук е завършил висшето си образование – в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Решил обаче да се прибере в родния град Стралджа. Мечтата му е била да стане полицай. 

Шофьорът убиец е задържан. По информация на Флагман.бг това е 44-годишният Ахмед Айвазов, също от Стралджа. Той се движел с много висока скорост, а дрегерът след катастрофата отчел над 1 промила алкохол в кръвта. 

Очаква се прокуратурата да удължи ареста на Айвазов, а след това да поиска от съда и постоянното му задържане. 


 

#пиян шофьор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »