Екс посланик в Русия попиля Радев заради гафа с Митрофанова, която плю на Съединението

Екс посланик в Русия попиля Радев заради гафа с Митрофанова, която плю на Съединението
A A+ A++ A

Едва ли има по-адекватен коментатор от Илиан Василев на снощния гаф на президентството, когато руската посланичка у нас се озова току зад гърба на Румен Радев и дори не коленичи или клекна, за да отдаде почит в Деня на Съединението. Василев е бивш наш посланик в Москва и като такъв е отлично запознат с протокола на такива събития, както и с привичките на руснаците. 

Ето го мнението на Илиан Василев:

Тъй като от президенството веднага ще се опитат да се разграничат от гафа снощи със стърчащата над Съединението Митрофанова, като се оправдаят с протокола на община Пловдив да уточня.

Протоколът на държавния глава съгласува с протокола на община Пловдив подобни мероприятия. Оправданието на общината в Пловдив че поканили всички посланици, пък само Митрофанова е дошла и за детска градина не става. Да не говорим че подреждането на посланиците е работа пак на протокола на президента, който нарочно е поставил Митрофанова до него, да могат да си говорярт. Гостите имат инструкциите за програмата - реч на кмета, реч на президент, реч и т.н. Минута мълчание. Това, че стърчи означава, че се колебае дали да си присъедини към минутата почит към паметта.

И кой да обясни, че името на Захари Стоянов, отровения по нареждане на Кремъл, български държавник е изпуснато.

Изобщо голям гаф сътвориха кмета на ГЕРБ и президента разбиращ се с ГЕРБ.

#Илиан Василев #Елеонора Митрофанова #. Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"