Нинова обивини служебната власт, че връща модела "Дянков"

Нинова обивини служебната власт, че връща модела "Дянков"
стоп кадър/Фейсбук/НОВА
A A+ A++ A

„Г-жа Велкова беше зам.-министър на Асен Василев, нейният ресор беше „Бюджет”. С нея сме изчислили всяка стотинка. Тя е подписала този бюджет и ни е уверила, че той е реалистичен. Това преобръщане вчера за нас е твърде изненадващо”. Това заяви Корнелия Нинова на пресконференция, цитирана от НОВА.

Нинова обвини служебното правителство, че връща модела „Дянков”. Нинова смята, че се прави подготовка на гражданите за повишаване на данъците.  

„Оставихме стабилна и развиваща се икономика на едно от челните места в Европа”, смята Нинова. „Оставихме 8,5 милиарда лева в хазната, 1,5 милиарда - излишък. От гласуваните от парламента 10 млрд. дълг са изтеглени 1,5 млрд. Тоест оставихме пълен резерв, излишък и малко теглен дълг", каза Нинова.

„Какво се случи с тези показатели за четири седмици. Защо НСИ отчете, че се срива индексът за бизнес климата в България с близо 4%. Някой трябва да ни отговори откъде измисли числото 11 милиарда дефицит", призова Корнелия Нинова. 

„Всички листи са регистрирани. Първото ни голямо мероприятие за тази кампания ще е в Бургас, на 3 септември”, каза още Нинова.

#Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"