Целулит? Ето как да се преборим, съвети от Дима Тодорова

Целулит? Ето как да се преборим, съвети от Дима Тодорова
A A+ A++ A

Жените постоянно търсим начини да изглеждаме добре, а най-често през летния сезон се сещаме, че трябва да спортуваме, за да изваем красива фигура. Само че тя се гради през цялата година! Но! Дима Тодорова ни беше на гости, за да ни разкрие тайните на стегнатото тяло без целулит!

Разкажи ни малко повече за себе си. От колко време за занимаваш с фитнес и тренировки?

Активно се занимавам от няколко години с фитнес. Скоро не съм излизала на състезания по културизъм. Имам отбор от близо 60 души, които тренирам. /запалих се, след като родих дъщеря ми. Мотивирах се да изглеждам още по-добре и реших да се явя на състезание по културизъм.

Как се приготвяш за едно състезание по културизъм?

Една подготовка, когато атлета има вече изградена мускулатура трае между 4-5 месеца до излизане на сцена. Храним се в определени часове, писмо и тренираме по определено време. При жените се изисква и изработка на сценичен бански. Трябва да се обърне внимание на сценично поведение като начинаещите посещават специални уроци.

Какви са твоите наблюдения - повече жените или повече мъжете спортуват?

В момента забелязвам, че в момента мъжете доста повече се активизират. Жените попринцип изначално си обръщат повече внимание. И пандемията успя да мотивира доста хора да тренират.

Започваме с темата, която вълнува всички жени. Какво да правим с целулита?

Взимаме си го и отиваме с него на плаж. Няма как да го премахнем за кратко време. При мъжете също има целулит, но при тях не личи, защото при тях каналчетата на мастните клетки не са вертикални, както при нас.

Да поговорим за задържането на вода. Какво представлява?

Солта е много важна  трябва да приемаме всеки ден. В нашето всекидневие обаче навсякъде има сол и ние доста надвишаваме дневния прием от 3 до 5 грама. Така разваляме баланса калий натрий и така тялото ни задържа вода. За да разберем дали имаме този проблем можем да стиснем глезена си. Ако остане жълтеникав отпечатък, значи имаме повече водна задръжка.

С Дима си поговорихме още за правилното хранене, режимите и връщането на формата след прекарана бременност. Вижте целия ни разговор във видеото по-долу!

#съвети #пейка #Jenite.bg и Peika.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »