След катастрофата с мигранти: Искане за оставка в „Гранична полиция“

След катастрофата с мигранти: Искане за оставка в „Гранична полиция“
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи поиска оставката на зам.-директора на „Гранична полиция“. Причината - тежката катастрофа, при която автобус с нелегални мигранти връхлетя полицейска патрулка, при опит да бъде спрян.

„Причина за тежкия инцидент в Бургас, при който автобус с нелегални сирийци помете патрулка и уби двама полицаи, е недокрай прецизно изпълнение на функциите на „Гранична полиция“. Тези лица е трябвало да бъдат възпрени да не преминат държавната граница. Очаквам до края на деня Деян Моллов да подаде оставката си“, заяви Иван Демерджиев пред журналисти в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Припомняме, че директорът на „Гранична полиция“ Деян Моллов бе понижен преди дни. На неговото място бе назначена досегашният му заместник Росица Димитрова, а на самия Моллов възложен ресор „Охрана на границата“. „Още като стъпих в длъжност стана рокада и директорът на „Гранична полиция“ беше преместен като заместник с една основна цел и това беше да се справи с мигрантския поток. „Съжалявам, че събитията ни изпревариха, но още миналата седмица бяхме готови с нови мерки срещу миграцията“, заяви той.

Иван Демерджиев съобщи, че властите знаят откъде са влезли чужденците – район, пресечена местност, който не е достатъчно обезпечен с техника.

Имам големи претенции към „Гранична полиция“ и ще взема мерки, закани се той. „Директорът на „Гранична полиция“ трябва да предложи незабавно мерки как да се укрепи ситуацията по границата“, добави Демерджиев. 

„Правим всичко необходимо миграционният натискът да бъде спрян. Наредил съм да бъдат проверени бежанските центрове за лица, които се занимават с каналджийство, както и населените места, които се обитават от мигранти. Амбицирани сме в рамките на следващата седмица да приключим дейността им”, заяви вътрешният министър.

#.мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »