Двама полицаи загинаха при сбъсък с автобус, превозващ нелегални мигранти (ВИДЕО)

Двама полицаи загинаха при сбъсък с автобус, превозващ нелегални мигранти (ВИДЕО)
Даниела Костадинова, БНР - Бургас
A A+ A++ A

Двама полицаи са загинали тази сутрин в Бургас при опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

Малко преди 05.00 ч. тази сутрин, автобусът не спрял последователно на два контролно-пропускателни пункта на "Гранична полиция", обясни пред БНР Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР.

"Има две неподчинения преди тежкия инцидент". Инцидентът станал при последващия опит на полицаите да спрат превозното средство.

Автобусът с турска регистрация возел 47 мигранти. В района на кръговото кръстовище на "Трапезица" той навлязъл в лентата за велосипедисти, премазал полицейския автомобил, автобусната спирка, химическа тоалетна. 

На място са екипи на полицията, пожарната и линейки. Предстоят следствени действия, които ще бъдат извършени от служители на Националната следствена служба и Прокуратурата.

По първоначална информация няма пострадали мигранти.

По границата са предприети активни действия от МВР, включени са сили на Българската армия, както и дронове, увери Станимир Станев в предаването "Преди всички". 

Семействата на загиналите полицаи ще бъдат уведомени още днес, допълни той. Няма данни дали шофьорът на автобуса е чужд гражданин.

На място е директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. Очаква се и министърът на вътрешните работи Иван Демерджев.

Според непотвърдена информация автобусът е имало и гонка с полицията, допълва Флагман. бг

Медиата съобщава също, че загиналите полицаи са двама от най-смелите а ОДМВР-Бургас. Младши инспектор - старши полицай в група "Охрана на обществения ред" в сектор "Охранителна полиция" в Първо РУ-Бургас Йордан Илиев, заедно с колегата си старши полицай Атанас Градев . Това са двете имена на униформените, които изпълняваха до последен дъх дълга си към пагона.  

Двамата бяха изключителни полицаи и искаха да израснат в системата на МВР. След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока длъжност в отдел "Криминална полиция" заради доказани качества, само за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен героизъм. Тази нощ той изобщо не е трябвало да бъде на работа, поел е извънредно дежурство в друго отделение, в което не са достигали патрулните полицаи. 

Тази сутрин те са искали да помогнат на колегите си и се включват в преследването на автобуса с мигранти. В района на кръговото кръстовище „Трапезица” при опит да пресекат пътя му той буквално връхлита върху колата им.

 


 


 

#нелегални мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"