Всеки трети шофьор - пиян, дрогиран или без книжка

Всеки трети шофьор - пиян, дрогиран или без книжка
Стоп кадър БТВ
A A+ A++ A

В нашата страна всеки трети водач или е повлиян от наркотици, или от алкохол, или управлява без шофьорска книжка, или управлява превозно средство, което не е регистрирано, показаха нашите проверки, коментира министърът в оставка Бойко Рашков по време на шестмесечния отчет на вътрешното ведомство.

"Затова обявихме война на тези, които управляват в подобно състояние превозни средства", отбеляза той и посочи, че това е една от причините за негативните резултати при пътния травматизъм в сравнение с 2020 г. и 2021 г.

По думите на министъра започналата акция на МВР по тази линия в цялата страна няма да спре.

Бойко Рашков отчете като успех увеличението на заплатите на служителите в МВР с 20%. По думите му такова увеличение досега не е имало и отбеляза, че за целта са осигурени 185 млн. лв. Също така с актуализацията на бюджета е осигурено увеличение на парите за облекло от 400 на 800 лева.

"За около половин година успяхме да постигнем много и се надявам това да бъде оценено от всеки служител на МВР.  Убеден съм ,че всеки от тях ще започне да изпълнява още по-добре служебните си задължения", коментира министърът в оставка, цитиран от БНР.
 

#Бойко Рашков #Шофьорите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »