Истории от живота на Поли Недкова и какво е “фъчкане” ВИДЕО

Истории от живота на Поли Недкова и какво е “фъчкане” ВИДЕО
YouTube Peika&Jenite
A A+ A++ A

Поли Недкова е покорила много сцени. Нейната артистична натура я превежда по различни пътища, свързани с изкуството. Тя е актриса, телевизионна водеща, университетски преподавател и създател на съдържание в YouTube. 

Пред нас Поли сподели кои са трудностите, пред които се изравя в комуникацията си със студентите и ни разказа за забавните моменти в телевизионното студио. Поговорихме си още за младото поколение, съвременното българско кино и намерението ѝ да превърне дома си в библиотека.

Здравей, Поли. Разкажи ни малко за преподавателската ти професия. Пред какви предизвикателства се изправяш?

Страшно е предизвикателно, изключително любопитно нещо, което ми се случи тази година. За първи път влязох в екип на първи и втори курс. Предизвикателствата са много, защото поколението, което в момента се учи на актьорство премина през доста трудни моменти, сблъска се  онлайн обучението и са доста по-изразени.

Как би описала студентите?

Със силно усещане за себе си като наранени хора, защото в момента се обсъждат много травми, проблемно детство, токсичност. Докато ние растяхме, не сме и предполагали, че има такива неща, а родителите ни - още по-малко.

Имат ли вина социалните мрежи за дефицита на внимание, който се наблюдава все по-често? Можем ли да кажем, че това е едно TikTok поколение?

Разказват играта на всичко. Фокусът се измества за секунди. Много е трудно да задържиш вниманието за повече от 3 минути. На това поколение трябва да им е много интересно. Постоянно търсим начини да задържим вниманието им, защото на всеки три минути те губят интерес.

Имаше ли резерви към теб, имайки предвид, че си популярно лице?

В началото имаше доста екзалтирани хора, които силно се вълнуваха от срещите с мен. Други пък гледаха с насмешка това, че Поли Недкова ще им преподава. Все пак имаше и хора, които гледаха на нещата хладнокръвно и професионално. Отне време да изградим доверие, но сега си го имаме.

Ти имаш богат опит в телевизията. Разкажи ни за своите гости. Кой беше най-интересния ти гост?

Имам си три златни правила: Да не говоря на тема, която не ми е интересна, да не правя нещо, което друг колега прави и да не правя видео, което да не притежава една от определените стойности като художествена, образователна, естетическа и т.н. Сега ги прилагам за моите гости. Задължително е гостът ми да ми е интересен и докато си общуваме е опитвам да го представя в най-добрата му светлина. Имах гост, който ме стъписа, защото ме нападна вербално, но в крайна сметка се измъкнах. 

Нека те върнем към YоuTube. Как започна всичко?

В магистърската си теза разгледах темата за социалните мрежи като професия на бъдещето. Тогава вече имаше доста влогъри, но изглеждаше някак несериозно. Тогава Валери Йорданова беше пробила, както и Izieqka и Емил Конрад. Още от академията гледах много американски YouTube видеа и ми се искаше да правя нещата, който прави Лайза Коши. После започнах да виждам, че има хора в България, които го правят. Запознах се с тях, взимах им интервюта. Прекарах около година в проучване на това как се менажира канал. В един момент просто не можех да спра да мисля за това. След Нова година в Пловдив се прибрах във Варна и го направих. Това беше най-вдъхновеният ми проект.

Какво мисли за хората, които бълват хейт в мрежата, как смята да превърне дома си в библиотека и ще продължава ли да снима YouTube видеа? Гледа ли се във филмите и видеата, които снима и как успява успешно да влезе в роля? Всичко това ще разберете в новото видео в youtube канала на Peika&Jenite:

 

#Peika&Jenite YouTube

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »