Безпрецедентно! България гони 70 руски дипломати (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Безпрецедентно! България гони 70 руски дипломати (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)
A A+ A++ A

България ще отзове 70 дипломати от посолството на Руската федерация в София. Това обяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание премиерът в оставка Кирил Петков.

Искам да кажа на всички чужди страни, не само на руската, че всички, които работят срещу интересите на България, ще бъдат отзовани да си отидат обратно в страната, от която са дошли, каза Петков.

Той отказа да даде повече подробности за дейността, която са осъществявали дипломатите, тъй като информацията е конфиденциална.

Мога да кажа, че голяма част от тях са работили за чужди служби и дипломатическата им роля е била само прикритие, обясни министър-председателят.

Кирил Петков поздрави българските служби и Министерството на външните работи за добре свършената работа. Премиерът добави, че тези 70 души са заемали различни официални роли в посолството на Руската федерация. Извършвали са несвойствени дейности за тези дипломатически позиции, обясни Петков.

„Това не е по никакъв начин агресия към руския народ – нямаме нищо против тях. Просто, когато чужди правителства се опитват да работят и да се месят във  вътрешните работи на България, ние имаме ясни институции, които ще противодействат на този тип действия. И в неделя очакваме един пълен самолет от 70 места да замине обратно за Москва“, добави Петков, цитиран от БТА.

 

#Кирил Петков #руски дипломати #Гони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »