Илиян Василев: Не емигрирайте, те това искат

Илиян Василев: Не емигрирайте, те това искат
A A+ A++ A

Не емигрирайте, ТЕ това искат. Останете, борете се. Това написа Илиян Василев във Facebook. Публикуваме коментара без редакторска намеса:

„Един от въпросите, който беше подценен бе въпросът за медиите и хибридките през социологическите агенции, чрез които ГЕРБДПС продължават да създават паралелна реалност на една България, която трябва да ви отчая и накара да емигрирате. В нея 70 процента от българския народ не му пука за свободата и демокрацията, повече от 50 процента вярват повече на Русия във войната в Украйна, отколкото на  НАТО,  русофилските партии възхождат и 80 процента са против вдигане на ветото за Северна Македония.

Започна операция „отчаяние и емиграция“, която цели да ви внуши, че България е непроменима, че сме обречени на Борисов и Пеевски /другите са производни.

Част от тази виртуална реалност се продава в чужбина на нашите партньорите в ЕС, Европейския Парламент, САЩ. Тяхната версия за членство на България в ЕС и НАТО - или Те са на власт и си правят корупция и руски връзки, или България се превръща във виртуален член на ЕС и НАТО, с корени в Евразия.

Е, дами и господа, всичко това е една огромна хибридна операция, с помощта на скъпоплатени консултанти от чужбина.

Нищо от горепосоченото не е вярно. Във всеки от посочените по-горе случай проверете източника на социологията, медиите, кой го плаща, по каква методология е, „традициите“ на авторите в обслужване на статуквото и най-вече постарайте се видите, да усетите духа на времето - тенденциите, нагласите.

България е млада, бременна с възможна и жадувана промяна, за която трябва още едно усилие, още упоритост и посветеност за да отделите време и да бъдете по площадите и улиците, за да заредите себе си и околните с енергията на промяната.

Разберете, колкото и светът да е изпълнен с възможности за лична и семейна реализация, без демократичен и проспериращ базов лагер - България, и успехите и богатството, на фона на това което сте загърбили и оставили, никога няма да могат да компенсират, камо ли да осмислят съществуването ви.

Изберете да останете и да се борите. Ако го направите, нито Борисов от Банкя, нито Ахмед от сараите, нито Пеевски от Мултигруп, нито Слави шоумена, нито Копейкин ще имат значение.

Добрата новина е, че имате партии и лидери, на които може да се доверите, не без критично. Задължително е да не вярвате на ангро, а да проверявате, да контролирате. Защото Левски е изключение, другите трябва да бъдат проверявани. Властта променя и превръща свестни хора в Трифоновци, Борисовци и в Пеевски.

Потърсете своя Зеленски сред новите ви лидери, без да го превръщате в идол. Ще го намерите - може би не един единствен политик, а колективен образ на българския нов политик, общественик и предприемач, комуто сте партньор, част от мрежата на Промяната.

Българската мафия може, като Путиновата армия в Украйна, да превземе отделни територии на демокрацията, но не може нито да я пречупи, нито да я контролира.

ГЕРБ и ДПС тепърва ще има да плащат сметката за сваляне на това правителство.

Румен Радев също“.

#Илиян Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »