Кунева: ГЕРБ и БСП готвят партиен референдум за „Белене”

Кунева: ГЕРБ и БСП готвят партиен референдум за „Белене”
Кунева допълни, че „с провеждането на референдума, управляващите искат да се крият зад гърба на хората, но да не признаят, че подкрепят строителството”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Движение България на гражданите” е против налагането на данък върху лихвите по депозитите, обяви председателят на партията Меглена Кунева.

Това тя направи на среща с обществеността на Ботевград в събота, а в неделя икономическият екип на Движението ще разясни позицията си за Бюджет 2013, предаде Дарик радио.

Кунева отново заяви, че ГЕРБ и БСП организират партиен референдум по въпроса за строителството на АЕЦ „Белене”.

„Опашата лъжа е премиерът да казва, че не помни кога се е виждал с частните инвеститори за АЕЦ „Белене”. Как така не помниш с кого се срещаш, ако става въпрос за инвестиции в атомна централа”, риторично попита тя.

Кунева допълни, че „с провеждането на референдума, управляващите искат да се крият зад гърба на хората, но да не признаят, че подкрепят строителството”.

Председателят на „България на гражданите” посочи, че няма никаква яснота по предстоящото подписване на договора между България и Русия за газопровода „Южен поток”.

„По въпроса за другия газопреносен проект „Набуко” също не се говори, въпреки отпуснатите сериозни суми, за интерконектора с Турция”, допълни Кунева.

Тя съобщи, че „Движение България на гражданите” е стартирало референдум по енергийни въпроси на сайта grajdani.bg, „за да могат хората да направят информиран избор”.

Меглена Кунева разясни, че една от целите на партията е да направи така, че „властта да минава през граждански контрол”.

„Това е единственото спасение на България”, изтъкна лидерът на Движението.

„Не обещавам чудеса”, коментира още Кунева, като допълни че в партията й „не са фокусници, които ще оправят всичко за една нощ”.

Меглена Кунева отговори с „твърдо не” на въпроса дали партията ще влиза в коалиции, като коментира:

„Нямам доверие в съществуващите партии – те се договарят и обезкуражават влизането в политиката на младите хора. Не призовах никого да гласува за един или друг кандидат преди втория тур на изборите за президент преди година. Ако исках коалиции, щях да дам знак за това, още тогава”.

„Парламентарно представените партии говорят агресивно против коалициите, но заобикалят отговора с кого те ще се коалират”, заяви организационният секретар Калин Томов.

„Въпреки публичните атаки между Станишев и Борисов, те всекидневно се договарят и правят коалиции – при партийните квоти в съдебната система, за да не функционира тя никога или на местно ниво, където мнозинството често е между ГЕРБ и БСП или ГЕРБ и ДПС”, каза още Томов.

На срещата с обществеността Меглена Кунева представи и членовете на опорния екип на движението в Ботевград.

Начело е магистърът по икономика от УНСС и по педагогика от ВТУ Димитър Манолов, а в екипа влизат още Снежанка Дуцолова – счетоводител и адвокат Петя Дилова.

На срещата присъства и областният председател на партията за Софийска област Димитър Делчев.

#Движение България на гражданите #Меглена Кунева #Ботевград #Бюджет 2013 #ГЕРБ #БСП #АЕЦ „Белене” #референдум #Южен поток #Набуко #България #Русия #Турция #Калин Томов #ДПС #УНСС #ВТУ #Димитър Манолов #Димитър Делчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"