Блинкен: Украйна може да спечели войната с правилна въоръжена подкрепа

Блинкен: Украйна може да спечели войната с правилна въоръжена подкрепа
A A+ A++ A

Съединените щати вярват, че Украйна може да спечели войната срещу Русия, ако тя разполага с "правилното въоръжение", каза министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин в понеделник след важната визита в Киев заедно с държавния секретар Антони Блинкен, предаде БГНЕС.

Посещението идва, когато войната навлезе в третия си месец, с хиляди загинали и милиони разселени. Конфликтът предизвика изблик на подкрепа от западните държави и поток от оръжия към Украйна.

„Първата стъпка в победата е да повярваме, че можете да спечелите. И така те вярват, че ние можем да спечелим“, каза Остин пред група журналисти, след като той и Блинкен се срещнаха с украинския президент Владимир Зеленски. „Ние вярваме, че можем да спечелим, те могат да спечелят, ако имат правилното въоръжение, правилната подкрепа”.

По-нататък Остин каза, че САЩ се надяват руската армия да бъде изтощена в Украйна, което да й попречи да предприеме по-нататъшни нашествия в бъдеще. „Искаме да видим Русия отслабена до степен да не може да направи нещата, които направи при нахлуването в Украйна“, каза Остин.

Източник: БГНЕС

Снимка: Телеграм/УНИАН

#Антъни Блинкен #войната в Украйна #оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"