София опроверга руското МВнР за екипажа на "Царевна"

София опроверга руското МВнР за екипажа на "Царевна"
A A+ A++ A

Руското външно министерство излезе с коментар за евакуацията от кораба „Царевна” в Мариупол. Москва завява, че моряците ни са спасени от руските и донецките сили. Докато очакваме моряците ни да се приберат на родна земя се появи изявление на говорителката на външното министерство на Русия. В него говорителят на ведомството Мария Захарова съобщава, че България наказва тези, които са спасили моряците, а поддържа украинците, които са изложили на риск живота и здравето им. Според Захарова, семействата на моряците би трябвало да са благодарни на Русия и да питат управляващите – защо политиката на страната ни в момента е такава.

В отговор - началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова заяви за NOVA, че изявлението на Русия не почива на истински факти и информация.

„Сами можете да си отговорите фалшива новина ли е, провокация ли е. Важното е, че правителството през цялото време работеше активно и подкрепяше спасителната операция. Заради тяхната собствена безопасност, заради това те да бъдат емоционално и психически стабилни в този момент, не цялата информация е била предоставяна, съответно те няма как да уведомят техните близки. Но правителството през цялото време работеше”, коментира началникът на кабинета Лена Бориславова.

#МВнР #опровержение #кораб Царевна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »