Андрей Слабаков: РСМ няма място в ЕС, докато нарушава Договора с България

Андрей Слабаков: РСМ няма място в ЕС, докато нарушава Договора с България
A A+ A++ A

„Докато Северна Македония не си изпълнява задълженията по Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество - тя няма място в ЕС. Това е личното ми мнение. Понеже ги вързаха за Албания, а аз съм в комисията за Албания – мога да кажа, че за последните две години Албания си е изпълнила абсолютно всичко. За разлика от Македония”. Това заяви в интервю за Нова телевизия евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков, цитиран от "Труд".

По думите му в момента той се опитва да направи всичко, за да се разделят двете държави при предприсъединителните преговори с ЕС. „Това е абсолютно несправедливо, защото албанците са направили всичко. Признаха българското малцинство още преди две години”, подчерта той.

Според него няма как да си подарим историята на Македония. „Ако те искат да си бъдат някаква отделна нация и държава – ако обичат – да си имат собствена история. Няма как да им дам цар Самуил”.

„Много ни натискат да се сближаваме. Други държави. Но смятам, че  ние трябва да си имаме собствена политика. И тя трябва да е категорична, че ако те не изпълняват договора – те нямат място в ЕС. Едната от точките, които не изпълняват е, че не признават българското малцинство. Другото е техните много интересни учебници по история, в които пишат такива чудовищни неща за българите, че не е истина направо”, посочи евродепутатът.

#Андрей Слабаков #РСМ #договор с България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »