Руската посланичка не се яви в МВнР, предварително посети Шипка

Руската посланичка не се яви в МВнР, предварително посети Шипка
A A+ A++ A

Руското посолство разкри във Фейсбук причината за отказа на посланик Елеонора Митрофанова да се отзове на поканата, изпратена й от българското външно министерство, във връзка с шпионския скандал.

Оказа се, че дипломатът е посетила връх Шипка, заедно със служители на посолството, за да положи венци и цветя пред Паметника на свободата, издигнат в памет на загиналите по време на Руско-турската война 1877-1878 г.

 

По-рано днес Лена Бориславова - началникът на кабинета на премиера Кирил Петков, съобщи, че посланикът е отказала да се яви в дипломатическото ни ведомството и е предпочела да изпрати свой заместник.

МЪЛЧАНИЕ

Повече от денонощие външното ни министерство не отговаря на въпроси, които отправи „Сега”, във връзка с потенциалното еврочленство на Украйна и отношението на посланик Митрофанова към нашата страна.

Въпросите са следните:

1. Каква е позицията на министерството на външните работи по въпроса незабавно да се предостави на Украйна статут на страна - кандидат за членство в ЕС?
2. Каква е позицията на министерството във връзка с Фейсбук поста на посолството на РФ в България, в който се говори за блокирани руски медии в нашата страна, и това се обвързва с "информационната агресия от Вашингтон и неговите евроатлантически подлоги"?

#Митрофанова #Шипка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"