Митов скочи на Петков и Радев за Украйна

Митов скочи на Петков и Радев за Украйна
A A+ A++ A

Гербаджията Даниел Митов нападна президента Румен Радев и премиера Кирил Петков за липсата им на категорична позиция относно конфликта в Украйна. Омаловажи казуса "БарселонаГейт", като го нарече "слабоумна интрига".
Напрежението в Украйна расте. Очевидно е, че Русия не изтегля силите си от границата в Украйна. Ентусиазмът, че техниката се изтегля, се оказа фалшив.

Целта на Руси е да корпурира тези територии- Донецк и Луганск в Украйна. И че техни депутати в руския парламент ще могат да блокират всичко. Планът не сработи. Кремъл имат вече променена намерения към тези територии. Провокациите се засилват. Руската страна търси провокации чрез своите проксита в Украйна.

Не зная дали газовите доставки са най-голямата заплаха за България. Не мога да си представя, че Путин ще спре газа на Ердоган и Сърбия. Русия също не иска да си разваля отношенията с Унгария и Виктор Орбан. Военен конфликт до България си е риск. Трябва да се подсили присъствието на наши съюзници.

Най-вероятно потокът на хора ще тръгне на Запад. Необяснимо е как е възможно в разговор, който засяга националната сигурност, Русия да не бъде споменавано. Не чувам оценки от Румен Радев. Той избягва да дава оценки за Русия. Премиерът също е предпазлив. България е слабо звено и не може да защити интереса си. не можем да разсъждаваме отвъд собствените си граници.

Кой е корумпиран решава съда. Ходенето о прокуратурата със списък от Гугъл е правен разврат. Създава се впечатление, че Петков нае нещо ,но не го казва докрай. Говоренето по тази тема не отговаря на стандартите на европейска държава. Аз мога да си направя списък с други хора. Често журналистическите твърдения са се оказвали неверни. Те нямат правни последици.

Докладът за “БарселонаГейт” не е доклад. Това е имейл във връзка със запитване от българската страна. Българските институции задават въпрос на испанската полиция, да кажат какво имат по даден казус. От там им изпращат имейл. това не е доклад. Всяка форма на комуникация има ясно наименование. От формата на съобщението можем да разберем какво им е изпратен. Испанските съдебни власти са прекратили разследването. Българската прокуратурата не може да разследва пране на пари. Това е претопляне. Това са наши слабоумни интриги.

 

 

 

#Даниел Митов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"