Джеф Безос обеща „Blue Origin” да изпрати първата жена на Луната

Джеф Безос обеща „Blue Origin” да изпрати първата жена на Луната
A A+ A++ A

Космическата компания на Джеф Безос „Blue Origin” ще изведе първата жена на повърхността на Луната, заяви милиардерът, в момент когато НАСА е близо до вземането на решение да избере първата частна компания, способна да изпрати астронавти на Луната до 2024 г.

“Това (BE-7) е двигателят, който ще отведе първата жена на повърхността на Луната”, каза Безос в публикация в Instagram с видео от теста на двигателя тази седмица в космическия полетен център на НАСА Маршал в Хънтсвил, Алабама.

„Blue Origin” ръководи “национален екип” като главен изпълнител от 2019 г., за изграждането на спускателния апарат „Blue Moon”. Този екип включва Lockheed Martin Corp, Northrop Grumman Corp и Draper.

През последните години „Blue Origin” се надпреварва за доходоносни държавни договори с конкурентната компания на милиардера Илон Мъск – „SpaceX” за спечелване на договор за изграждане на следващата система за кацане на луната на НАСА, която да превозва хора до Луната.

През април НАСА възложи договор за разработка на лунен спускателен апарат на екипа на „Blue Origin” на стойност 579 милиона долара, както и на две други компании, едната от които е „SpaceX”, която получи 135 милиона долара за подпомагане развитието на системата „Starship”./БГНЕС, „Дейли Сабах”.

#Джеф Безос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »