Авиокатастрофа на Камчатка взе живота на 10 души

Авиокатастрофа на Камчатка взе живота на 10 души
Катастрофа на малък самолет като този на снимката отне живота на десет души в Далечния изток на Русия. Снимка: presstv.com
A A+ A++ A

Катастрофа на малък самолет отне живота на десет души в Далечния изток на Русия, съобщи представител на Министерството на извънредните ситуации.

Други четирима бяха ранени, след като пътническият самолет Ан-28 извършил твърдо извънредно кацане в област Камчатка малко след обяд местно време (полунощ по Гринуич), предадоха АФП и БГНЕС.

На борда имало общо 14 души, включително двама членове на екипажа.

„10 души загинаха, а четирима бяха ранени“, заяви говорителят и допълни, че те са откарани за лечение в град Палана.

Двумоторният самолет излетял от Петропавловск-Камчатски за редовен полет до Палана, на брега на Охотско море, но комуникациите се повредили към 12:28 часа местно време (00:28 часа по Гринуич), съобщи Министерството на извънредните ситуации.

Спасителен хеликоптер открил разбилия се самолет и четирима оцелели на обрасъл с кедрови дървета хълм, на около 10 км от Палана.

Сред жертвите са двамата членове на екипажа, а един от загиналите пътници е дете, уточни същият източник. Самолетът е пострадал значително.

Следственият комитет на руската прокуратура съобщи, че е започнал разследване за възможно нарушаване на транспортните регулации.

Според графика на летище Петропавловск-Камчатски ежедневният полет до Палана се осигурява от държавния превозвач FGUPKAP. Причината за инцидента все още не е обявена.

Местните метеорологични служби съобщават за облачно небе и дъжд в района.

#Русия #Камчатка #катастрофа #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"