НСО въвежда мерки за сигурност във В.Търново за честванията на 112 години от обявяването на Независимостта

НСО въвежда мерки за сигурност във В.Търново за честванията на 112 години от обявяването на Независимостта
Община Велико Търново
A A+ A++ A

На 22 септември (вторник), Денят на Независимостта на България, Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за гарантиране на сигурността на жителите и на гостите на Велико Търново.

Кулминацията на честванията по повод  112 години от обявяването на Независимостта на България ще започне в 19.00 часа на пл. „Цар Асен I“ в Старопрестолния град с демонстрация на строеви умения от представителна част на Националния военен университет. Тържествената проверка е с начало 19:30 ч., а от 20:15 ч. ще се проведе аудиовизуалният спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина”.

На гражданите, които желаят да наблюдават тържествената програма от 19:00 часа, достъп до зоната на мероприятието ще бъде осигурен след 18:00 часа през три контролно-пропускателни пункта: един на ул. „Никола Пиколо“; втори КПП при ул. „Иван Вазов“ и трети КПП – на ул. „Св. Климент Охридски“.
Ще бъде ограничен достъпът до ул. „Читалищна“ за граждани и автомобили.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 15:00 ч. до 22:00 ч. компетентните органи ще въведат забрана за използването на безпилотни летателни апарати (дронове) в зоната на мероприятието, за да бъдат ограничени рисковете от нежелани инциденти за присъстващите граждани и официални лица.

Националната служба за охрана напомня, че съгласно чл. 6., ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, в същите не могат да участват граждани, които носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети.

Гражданите, които ще преминат проверка с рентген и/или с металдетекторни устройства, могат да ползват кратките указания на НСО, достъпни в YouTube на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=4N1AT3vpSAk

 

 

#НСО #мерки за сигурност #Велико Търново #Ден на независимостта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори