Христо Иванов на разпит в СДВР

Христо Иванов на разпит в СДВР
БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата се е сезирала за петното червена боя върху фасадата на Съдебната палата, но не и по сигнала, който аз внесох, заяви съпредседателят на „Демократична България“ и бивш правосъден министър Христо Иванов, предаде БГНЕС.

Във видео, публикувано на профила му във Фейсбук, Иванов коментира днешния му разпит в СДВР по започнало досъдебно производство, повод за образуването на което е станало именно петното с червена боя върху сградата, появило се на 3 август. Става въпрос за деня, в който Христо Иванов внесе сигнал във връзка с един от изтеклите аудиозаписи, на които се чува глас, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов.
„Тогава внесохме сигнал, че в този запис премиерът разказва как е планирал с Гешев и Цацаров конкретна операция. Това повдига тежки съмнения за нарушения на Конституцията, за упражняване на политическо влияние върху прокуратурата, за използването на правомощията на прокуратурата и на службите за провеждане на изборна кампания на една от политическите формации“, коментира и Иванов и допълва: „Прокуратурата явно е гледала моето включване във Фейсбук и е забелязала зад моето рамо, че на фасадата на Съдебната палата има петно боя. Сезирала се е за петното червена боя, но не и за сигнала, който аз внесох“.
По думите му днес той е бил разпитан единствено за това дали знае нещо появата на петното червена боя, като дори е бил помолен да предостави записи на видеото от тогавашното му живо включване. „Донесохме диск, съдействаме на институции“, каза още бившият правосъден министър.
Христо Иванов коментира и премахването от полицаите на палатковите лагери от кръстовища в столицата и други градове, което определи като „нарушение на конституционното право на протест“.
По време на вчерашното протестно шествие в Пловдив Христо Иванов отново се обяви за оставка на правителството на Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и за провеждане на предсрочни избори с машинно гласуване. #Христо Иванов #СДВР #разпит #прокуратура #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »