Семерджиев: Цените на парното няма да се променят

Семерджиев: Цените на парното няма да се променят
Семерджиев отказа да коментира темата "Булгаргаз" допълнително преди Комисията да е получи данни и становища от дружеството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да има промени в цените на парното тази зима, прогнозира председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

„Моята прогноза е, че няма да се променят цените за парното, освен ако няма намаляване на природния газ. В зимния период не се очакват увеличения, по-скоро стабилизиране при цените на газа," заяви Семерджиев, цитиран от БГНЕС.

„Направихме корекция в цените на топлофикационни дружества  вследствие на намаляване на признати специфични разходи, по този начин намалихме и крайните цени," продължи Семерджиев.

Той също така призна, че комисията няма контрол върху цените, по които природният газ се внася в страната.

"Ние като регулатор регулираме цените на вътрешния пазар, всички договори за доставка са външни договори и те се приемат такива, каквито са. Това, което ние правим, е оптимизация", заяви Семерджиев. Не си спомням нито един случай, в който да сме повишавали цена, предложена от дружество, винаги сме намалявали," продължи председателят на ДКЕВР.

По отношение на "Булгаргаз" Семерджиев информира, че дружеството има натрупан съществен недовзет приход, възлизащ на не по-малко от 150 млн. лева, както и че ДКЕВР очаква заявление за цените, по които дружеството смята да продава газ на потребителите си.

Семерджиев отказа да коментира темата "Булгаргаз" допълнително преди Комисията да е получи данни и становища от дружеството.

#парно #цени #природен газ #Ангел Семерджиев #ДКЕВР #"Булгаргаз"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »