Павлова: Кметът на Варна да забрани всяко строителство в Морската градина

Павлова: Кметът на Варна да забрани всяко строителство в Морската градина
Заедно с транспортния министър Ивайло Московски Лиляна Павлова направи първа копка на участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на Варна Кирил Йорданов незабавно трябва да издаде пълна забрана за строителството в Морската градина, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Във вторник Националният експертен съвет по устройство на територията към МРРБ е взел решение, че Общият устройствен план на Варна може да бъде приет, но при условие, че община Варна отрази в него направените 9 забележки, предаде БГНЕС.

Една от препоръките е кметът на общината незабавно да възложи изготвянето на подробен устройствен план за Морската градина като за парк.

Това ще спре изпълнението на всички останали подробни устройствени планове, които в момента има одобрени за парка и ще спре и строителството, обясни Лиляна Павлова.

„Трябва да се доуточнят терените, на които вече има изградени къщи. Няма как да се бутнат законно изградените къщи на хората," обясни министърът.

„Алея 1 не е част от Морската градина, защото още през 2002 г. е отделена от Морската градина. За нея има влязъл в сила подробен устройствен план," уточни Лиляна Павлова.

#Лиляна Павлова #Варна #Кирил Йорданов #строителство #ПУП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"