Прощаваме се с Виолета Гиндева

Прощаваме се с Виолета Гиндева
A A+ A++ A

Голямата българска актриса Виолета Гиндева си отиде на 72 години точно на имения си ден - Цветница, след кратко боледуване.

В деня, в който се прощаваме с нея, беше насрочена репетиция на пиесата "Актрисата", в която Стефан Данаилов си партнира с Аня Пенчева.

Точно в 11:00 часа, когато започна поклонението, репетицията спря и актьорите наведоха глави, за да почетат паметта й. Репетицията не започна отново до края на поколонението, което беше до 12:30 часа.

Съболезнования приемаха близките на Виолета Гиндева - дъщеря й, синът й, брат й и внучките й.

"Красивото момиче на бългаското кино си отиде ", с тъга каза директорът на театъра Мариус Донкин.

С нея се прости и Георги Мамалев, на когото тя е кумувала.

Изпратиха я още професор Надежда Сейкова, актрисите Жоржета Чакърова, Емилия Радева, актьорът Иван Налбантов. Получени бяха съболезнователни адреси от президентството от много театри и от Пазарджик, чийто почетен гражданин Виолета Гиндева бе.

С нея се сбогува и колежката й голямата актриса Мария Стефанова, която подчерта, че благодарение на директора на театъра хората от по-възрастното поколение са имали щастието отново да се върнат на сцената.

"Тя бе всеотдайна и предана на театъра. Влязохме в театъра млади, силни, здрави, прави. Театърът я изпрати. Отлетя", каза още Мария Стефанова. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"