Зимно приключение в един от тези градове в Европа

Зимно приключение в един от тези градове в Европа
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Зимно приключение в един от тези градове в Европа (плюс един в Канада) е истинска празнична приказка. Естетиката и архитектурата са невероятни, и това е още по-омагьосващо по Коледа, пише Economis.bg.

1. Бамберг, Германия

Градът, основан през 1007 г., е построен на седем хълма, на които през вековете са стояли като корони замъци и църкви. Бамберг е център за производство на бира с девет пивоварни в града (и още 60 в района). Той също е център и на големи коледни празненства: през зимата е украсен с повече от 40 сцени за Рожденство.

2. Колмар, Франция

Тази дестинация в сърцето на Елзас, Франция, е добре позната с очарованието си - и с елзаското си вино. Старият град на Колмар е с калдъръми и средновековна и възрожденска архитектура (известната Maison Pfister е демонстрация на тези стилове).

3. Халщат, Австрия

Градът край едноименното езеро е един от най-старите в Европа. Няма най-подходящ сезон, за да откриете тази мечтана дестинация. Но зимата е може би най-празнична - когато бароковата архитектура и красивата църква "Maria Himmelfahr" са покрити със сняг. Перфектно е!

4. Квебек, Канада

Старият Квебек е великото световно съкровище на Новия свят. Историческите улици, които датират от 17 век, когато Самюел де Шамплен колонизираха района, са с малки къщи с каменни фасади и мазилки, които напомнят за Франция. А Fairmont Le Château Frontenac, емблематичният хотел-замък, стои на върха на тази перфектна сцена.

5. Щайн ам Рейн, Швейцария

Това очарователно градче се намира на около 20 км. от Рейнския водопад, а животът през зимата тук е концентриран на градския площад Rathausplatz, където фасадите са украсени с цветни стенописи, датиращи от 16 век. Половината дървени къщи са наречени на картините по фасадите им (например "Къщата на червения вол" и "Домът на слънцето"). Първо изживейте богатството на тази сцена. А после опитайте богатството на автентичното фондю.

6. Ротенбупг об дер Таубер, Германия

По улиците тук очаквате всеки миг да срещнете някой от героите от приказките на братя Грим.

Всъщност, Ротенбург об дер Таубер е толкова магически, че е избран за сцени в двете части на филма "Хари Потър и даровете на смъртта”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Дестинации
Последно от Дестинации

Всички новини от Дестинации »