Все повече кучета се изоставят в столицата

Все повече кучета се изоставят в столицата
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Все повече породисти кучета, претърпели инциденти се изоставят в София. Най-често това са немски овчарки и питбули. Това показва анализ на общинското дружество "Екоравновесие". Директорът Веселин Асенов съветва ако намерим изгубено куче с микрочип – да се обърнем към ветеринар, за да бъде изяснен собственикът, информира ДАРИК. 

Той посочи, че най-често това се случва в районите Витоша, Овча купел и Панчарево.


"Почти сме се справяли с проблема с бездомните животни, но продължава изхвърлянето на нежелано поколение на некастрирани домашни любимци и то породи. При нас породистите кучета са предимно кучета, участвали в инциденти и не са подходящи за осиновяване", поясни Асенов.

Ако видим изгубено куче, експертът съветва да се обърнем към ветеринар: "Всеки един ветеринарен лекар има достъп до информационната система на Българска агенция по безопасност на храните, където би следвало всяко едно куче да бъде регистрирано - независимо то дали е домашно или безстопанствено".


Питбулът, който вчера нахапа мъж в София е настанен в приют на общинското дружество и по всяка вероятност той няма да бъде върнат на стопанина.

#София #питбули #"Екоравновесие" #Веселин Асенов #микрочип #ветеринар #Витоша #Овча купел #Панчарево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »