Асеновград на протест след побоя над ученици (ВИДЕО)

Асеновград на протест след побоя над ученици (ВИДЕО)
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Асеновград на протест след побоя над ученици. Недоволството е срещу група мъже, които вчера нападнаха с колове и мотики ученици, треньорите и родителите им. Децата са от отбор по канукаяк и тренирали, когато възникнал конфликтът. Няколко души пострадаха. Снощи в града над 2000 души излязоха на протест. В Асеновград пристигнаха и много рокери, предаде НОВА.

Напрежение в града има и днес. Полиция и жандармерия пази подстъпите към ромската махала. „Синът ми е добре. Ръката му е счупена. Той трябваше да се състезава днес, но заради ромските действия, сега няма да се състезава. Това не беше сбиване, а опит за убийство. Дойдоха над 1000 роми с колове да бият децата, а ние гледахме да ги защитим. Засега има 8 задържани. Дано да си получат наказанието”, коментира за „Здравей, България” Иван Тодоров, баща на едно от момчетата, които тренират гребане.

„Децата се страхуват заради създалата се ситуация”, коментира учителката на едно от пострадалите деца. По думите на родителите, ромите дошли преди няколко години и оттогава започват проблемите. „Искаме по-стабилна полиция в Асеновград”, категорични са родителите. Протестиращите имат среща и с кмета на града. Тя ще се проведе в 12 часа на обяд.

 

#протест #Асеновград #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"