Актьорите с добро образование

Актьорите с добро образование
Източник: pixabay
A A+ A++ A

През последните години се създаде тенденция успешните хора да подчертават, че не само сами са създали богатството, но и само са се обучавали, получавайки по-добро образование, отколкото който и да е колеж или университет може да им даде. Но нека не абсолютизираме: за други университетът е бил важен старт и дори известни личности, развили се в съвсем други сфери, понякога се връщат, за да си „доучат“, пише Profit.bg. Нека видим някои от тях:

Джеймс Франко

Между „127 часа“ и „Планетата на маймуните“ актьорът успя да напише две докторски дисертации: по английски и по кино.

Арнолд Шварценегер

От детство Арнолд се е специализирал в едно: трупане на мускули. Основната цел на неговото съществуване става правилното, перфектно развито тяло, без което ролите на Терминатора и Конан вероятно нямаше да са негови. Но веднъж израснал, той леко променя житейските си приоритети. Изведнъж започва да събира губернаторски мандати в Калифорния и университетски дипломи. Вече има три доктората- по икономика, бизнес управление и литература.

Натали Портман

Натали Портман произхожда от богато и интелигентно семейство. Веднъж прибрала гимназиалната си диплома в джоба, тя се насочва към психологията. Говори се, че по-редките й изяви в киното се дължат на това, че тя е решила да защити докторска степен по специалността си.

Силвестър Сталоун

Кой би повярвал, че и на Рамбо му се налага да размишлява? Налага му се! И тогава той мисли за изкуство. Преди да се захване с киното, Силвестър Сталоун завършва История на изкуствата, при това с блестящи резултати.

Джоди Фостър

Докато повечето деца през ваканциите тичат по плажа, малката Джоди снима с Алън Паркър и Мартни Скорсезе. С началото на учебната година пък се връща във френското училище в Ел Ей за високи интелектуални способности. Следва университетът: Джоди Фостър има диплома по английска литература от Йеил.

Хю Грант

Четири години обучение и едно погребение: Хю Грант има висока университетска степен (+4) по история на изкуството (не случайно преди години той направи истински удар с картина на Уорхол, която купи за 2 млн. долара и продаде за 11 млн.). След това Хю Грант открива радостите на актьорството в Courtauld Institute в ондон, погребвайки кариерата си на историк.

Франсоа-Ксавие Дьомезон

Френският актьор, номиниран за „Сезар“, завършва Политически науки във Франция, преди да се премести в Ню Йорк, за да учи финанси. По време на атентата на 11 септември 2001 г. той е в Манхатън и е сред доброволците, оказали помощ. След всичко видяно решава, че светът на финансите и уолстрийтските акули не е за него, и се връща към старата си любов- театъра.

Шарън Стоун

Преди да избере кариера, с която малко хора могат да се похвалят, Шарън Стоун завършва право и литература.

Браян Мей

След като завоюва слава на уникален китарист и постига невиждана вокална хармония с „Куин“, през 2007 г. Браян Мей се връща към първоначалния си избор на кариера в Imperial College, Лондон, защитавайки дисертация по астрофизика.

Уил Смит

Преди да стане актьор Уил Смит получава стипендия не за къде да е, а за самия Масачузетски технологичен институт (MIT), където учи инженерно програмиране.

 

#образование #университет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »