Рекорд в Хонконг! Луксозен жилищен комплекс предлага паркомясто за 664 000 долар

Рекорд в Хонконг! Луксозен жилищен комплекс предлага паркомясто за 664 000 долар
pixabay.com
A A+ A++ A

Известният със своите изключително високи цени на недвижима собственост, Хонконг постави нов рекорд с продажбата на едно-единствено паркомясто за сумата от 5,18 млн. хонконгски долара (664 200 щатски долара), предаде БГНЕС.

Мястото се намира на първия етаж на луксозен жилищен комплекс в близост до крайбрежието в западните части на Хонконг, става ясно от градския имотен регистър. Неговата големина е едва 17,5 кв. м и новият му собственик е Кван Вай-мин – изпълнителен директор на инвестиционна фирма, посочва в. „Саут чайна морнинг поуст“, определяйки продажбата като световен рекорд.

Най-скъпото досега паркомясто в Хонконг беше продадено миналия октомври за сумата от 4,8 млн. хонконгски долара и също се намираше в луксозен жилищен комплекс. Паркоместата не са единствените недвижими имоти с невероятно високи цени. Преди месец местен бизнесмен плати 3 млрд. щатски долара за търговски терен в централната бизнес част на града, поставяйки нов рекорд в Хонконг, където цените на имотите се превръщат в политически проблем. Много малки бизнеси са принудени да затворят заради постоянно растящите наеми, а много жители не могат да си позволят да си наемат подходящо жилище, независимо от мерките, предприети от правителството за контролиране на цените.

Цените на търговските и жилищни имоти бяха повлияни от прилива на пари от богати китайски инвеститори и предприемачи. В същото време критици обвиняват властите в топли връзки с бизнеса, което пречи на строителството на по-достъпни жилища за обществено ползване.


#паркинг #рекорд #сума #Хонконг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"