В какво обвиняват кмета на Асеновград?

В какво обвиняват кмета на Асеновград?
YouTube
A A+ A++ A

Кметът на Асеновград Емил Караиванов, който втори мандат управлява града, е пуснат под гаранция от 5000 лева. Срещу него са повдигнати две обвинения след акцията на ДАНС и Икономическа полиция, но Прокуратурата иска той да бъде отстранен от поста.

„Срещу Караиванов са повдигнати две обвинения, по-тежкото за това, че като длъжностно лице – кмет на общината, в съучастие с две други лица, са присвоили сумата от 80 000 лева. Случаят касае три договора с местна фирма за почистване на дъждоприемните шахти за три години, като трите договора са на обща сума от около 200 000 лева”, заяви за „Здравей, България” наблюдаващият случая прокурор Георги Гешев.

„Фирмата не е фиктивна, но има назначен един единствен работник, не разполага с никаква специализирана техника. А този работник е почиствал шахтите с две лопати и една кирка”, добави наблюдаващият случая прокурор Георги Гешев.

По думите му досъдебното производство е образувано преди около месец. Разследването е в начална фаза, въпреки че ДАНС го разработват от 6 месеца. Предстои да бъдат разпитани свидетели и да бъде анализирана събраната до момента информация.

Обвиненият кмет Емил Караиванов отказа да застане пред камерата ни, но няколко дни по-рано за „Здравей, България” той заяви, че не се притеснява, тъй като е спазил закона и не е извършил нищо незаконосъобразно. Кметът на Асеновград подозира, че атаката срещу него е политическа, защото е издигнат от БСП, а управляващите сега са от ГЕРБ.

По обед съдът ще гледа делото срещу кмета на Асеновград. Тогава ще стане ясно и дали той ще бъде отстранен от длъжност. Освен това има повдигнати обвинения срещу още трима души.

#кмет #Асеновград #Емил Караиванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"