10 месеца затвор за пиян шофьор

10 месеца затвор за пиян шофьор
бТВ
A A+ A++ A

Шофьор, хванат да шофира пиян, беше осъден на десет месеца затвор. След куп нарушения, извършени на пътя, той се е споразумял с обвинението и се е признал за виновен, съобщиха от прокуратурата в Мездра, предаде бТВ. 

След сигнал за лек автомобил, движещ се на зиг-заг по международния път Е-79 край Мездра, полицията спряла за проверка 38-годишния Петър Иванов. Мъжът очевидно бил употребил алкохол, а дрегерът отчел 1,48 промила.

„Бира, една чаша, не една чаша, едно кенче бях пил и от предишния ден и така ми прибраха и номерата на колата”, заяви водачът. Според него от една бира може да се отчете 1,48 промила, защото „държавата ни е една корупция.”

Петър не иска да показваме лицето му. Той продължава да се съмнява в силата на използваната от полицаите техник и отказва да даде и кръвна проба. По думите го е страх от инжекции, а от болници му прилошава.

Най-големият проблем, който не се отчита от закона е, че мъжът е возил в колата 9-годишния си син. Цяло чудо е, че не е катастрофирал след 120 пропътувани километра във въпросната вечер.

„Проблемът е, че не бях пил, само една бира и от миналия ден ме държеше може би миризмата”, смята той.

#пиян шофьор #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"