Над 3 000 машини обработват републиканските пътища в страната

Над 3 000 машини обработват републиканските пътища в страната
Източник: SofiaNews
A A+ A++ A

Около три хиляди автомобила са включени в почистването на републиканската пътна мрежа в страната. Това заяви в Ловеч в министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. По думите й, при заявка от местните щабове военните също участват с техника, за да осигурят пробив на пътищата или да подпомогнат ремонтните екипи по електрозахранването. В момента се налага участието на военна техника в крайните североизточни райони, предаде БНТ.

Бъчварова припомни също, че са внесени законодателни предложения в Парламента за санкции на тези, които при обявено бедствено положение или наложена забрана за преминаване не се съобразяват.

"В момента санкциите са ниски, като за тировете са до 50 лева. Ние предлагаме два варианта - или изключително завишаване на санкциите до 2 хиляди лева, или административна мярка със сваляне на регистрационни табели", заяви министърът.

Тя бе в Ловеч, за да представи новия директор на Областната дирекция на МВР - 47-годишния старши комисар Петър Енчев. Той е бил заместник-директор и началник-отдел "Криминална полиция" на ОД на МВР - Плевен. В МВР работи от 1999 г.

По отношение на Националната специализирана полицейска операция за борба с битовата престъпност министър Бъчварова заяви, че до края на годината МВР ще има поне още три хиляди служители. За Ловешка област са поискани 27 младши полицейски инспектора и 6 полицейски инспектора.

От вчера в областта операцията е започнала. Хората ще видят, че има полиция и тя работи, коментира старши комисар Енчев. С Румяна Бъчварова бе и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев.

#Румяна Бъчварова #страната #Парламента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"