Трима мъже и малолетна го отнесоха пред съда за въоръжен грабеж в Давидово

Трима мъже и малолетна го отнесоха пред съда за въоръжен грабеж в Давидово
Източник: СамокоВест
A A+ A++ A

Изпечен рецидивист и тримата му съучастници, сред които е и непълнолетно момиче, бяха осъдени от Силистренския окръжен съд за нагъл въоръжен грабеж на жена от с. Давидово, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна. Престъпниците се признали за виновни, за да избегнат по тежки наказания. На 28 май миналата година в 1 часа след полунощ четиримата атакували дома на жертвата. Идеята била на тартора на обирджиите Ангел Ат., който научил, че жената е получила солидна сума пари от чужбина, пише Труд.

Ангел уговорил непълнолетната Таня и гаджето й Детелин да участват в грабежа, за да изкарат някой лев. Със същото обещание като шофьор на групата се включил Тодор. Той откарал съучастниците до дома на жертвата в Давидово. 49-годишният Ангел почукал на вратата, облечен в полицейска униформа. Сънената жена отворила на униформения, който насочил към главата й пистолет и я ударил. След него в дома влезли Детелин и Таня, маскирани с черни качулки.

Тримата отарашили къщата. Многото пари не намерили, но взели 3 мобилни телефона, дебитна карта и листче с ПИН-кода. Детелин открил и златни обици, които прибрал, без да казва на съучастниците си. Обирджиите вдигнали шум, който разбудил съседите. Двама от тях видели колата и маскираните престъпници, когато си тръгвали от обрания дом. По пътя опитали да изтеглят пари от откраднатата дебитна карта, но тя се оказала празна. По-късно 26-годишният Детелин продал за 70 лв. златните обици, които купувачът в хода на разследването върнал на собственичката.

Детелин ще лежи в затвора 2 г., а Ангел – 8 г., решиха магистратите. По-младият мъж дочака присъдата си зад решетките, където бил пратен заради друго престъпление. В ареста е и Ангел, който има зад гърба си 6 предходни ефективни наказания за тежки умишлени престъпления, най-тежкото от които е било 12 г. Другите двама участници в обира се отърваха с условни присъди. Шофьорът Тодор получи година и половина с 3-годишен изпитателен срок, а непълнолетната Таня – 8 месеца с 2-годишен изпитателен срок. Присъдите подлежат на обжалване във Варненския апелативен съд, уточниха от прокуратурата.

#рецидивист #съучастници #грабеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »