74 машини обаботват междуселските пътища край Ловеч

74 машини обаботват междуселските пътища край Ловеч
Източник: Fermer.BG
A A+ A++ A

74 машини почистват и обработват заснежените пътища в Ловешка област. Проходът Троян-Кърнаре и пътя Рибарица-Шипково са затворени за всички МПС-та, пише 24 часа.

Забранено е движението на камиони над 12 тона по цялата републиканска мрежа. Няма пострадали хора, няма блокирани или аварирали превозни средства. Няма и откъснати населени места. По информация на ОПУ до 9 януари е ограничено движението за всички МПС и на пътя Шипково-Рибарица заради лоши метеорологични условия. Вече е пуснато движението по пътя Микре-Соколово-Ловеч, който по-рано бе затворен за почистване. Заради обилен снеговалеж със снегонавяване се затварят пътните участъци Златна Панега-Роман, Ябланица-Добревци, Дренов-Владиня, Деветаки-Брестово. Има участъци на пътя Плевен-Ловеч, които са с нулева видимост, поради снегонавяване.

Основните пътища на територията на областта са проходими при тежки зимни условия. Видимостта е силно ограничена, заради обилен снеговалеж и силен вятър. Най-тежка е ситуацията в районите на Ябланица и Луковит, както и в отсечката Ябланица-Коритна-Боаза-Български Извор. Пътната мрежа в община Ловеч пък е проходима при зимни условия, но снеговалежът през нощта, който продължава и в момента, прави обстановката тежка. Поради това временно са затворени отсечките между селата Деветаки и Брестово, Дренов и Владиня и Микре - Ловеч. В сутрешните часове автобусите за селата не са пътували. Най-много населени места без ток има в общините Ловеч и Луковит.

В момента Угърчин е без ток, както и селата Баховица, Лисец и Горан. Без електрозахранване са и кв. "Дикисана", част от кв. "Дръстене" и отделни улици в Ловеч. Екипите работят за отстраняването на авариите.


#Ловеч #екипите #ТА #населени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"