Преследвани от Анкара турски дипломати са в неизвестност в Хърватия

Преследвани от Анкара турски дипломати са в неизвестност в Хърватия
Източник: Večernji list
A A+ A++ A

 

Един турски дипломат в хърватската столица се води за изчезнал, а неясна остава съдбата и на доскорошния турски посланик в Загреб Ахмет Тут, както и на неговата съпруга Мине. "Бруталното отмъщение на турския президент към участниците в проваления юлски преврат получи драматично развитие в сърцето на Хърватия", пише в днешния си брой седмичникът "Национал", предаде БГНЕС.

"Най-малко един турски дипломат, който доскоро работеше в Загреб се води за изчезнал", пише изданието, позовавайки се на два дипломатически източника. Седмичникът твърди, че "турските дипломати са били отведени секретно от хората на Ердоган в черни чували".

Най-жестока е била съдбата за турското културно аташе в Загреб Бекир Алпул, който е търсил помощ от чуждите дипломати в хърватската столица, а властите в Анкара са поискали Загреб да му отнеме дипломатическите документи. "Никой не знае каква е съдбата на турския посланик у нас Ахмет Тут и неговата съпруга Мине", подчертава "Национал".

След проваления опит за преврат Турция изпрати списък с имената на дипломатите, които се смятат за привърженици на Гюлен. Всички тези лица от списъка бе поискано да бъдат депортирани обратно в Турция. 

#Загреб #Хърватия #Ердоган #дипломати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »