НОИ беше домакин на българо-германските консултационни дни

НОИ беше домакин на българо-германските консултационни дни
Източник: ruse-news.com
A A+ A++ A

 

От 27 до 29 септември 2016 г. Националният осигурителен институт (НОИ) беше домакин на традиционните българо-германски консултационни дни, предаде БГНЕС.

През трите дни на проявата четири експертни екипа от НОИ и Германското пенсионно осигуряване на Федералната република консултираха гражданите по конкретни случаи, свързани с преценката на права в областта на пенсиите, съобщиха от НОИ.

Поредният двадесет и първи кръг от срещите протече при голяма активност от страна на заинтересованите лица. Представителите на осигурителните институции предоставиха 360 консултации на хора с осигурителни периоди, придобити съгласно законодателствата на България и Германия.

Те бяха информирани както за необходимите документи за удостоверяване на германски стаж и образование, което също се зачита за германски осигурителни периоди при определени условия, така и за условията, при които се отпускат германски пенсии.

Българо-германски консултационни дни се организират два пъти годишно. През 2017 г. са планирани две срещи – през месец май в Берлин и през месец септември в Бургас. 

#НОИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"