Увеличава се броят на пострадалите след труса в Македония

Увеличава се броят на пострадалите след труса в Македония
Източник: m.btvnovinite.bg
A A+ A++ A

 

Броят на пострадалите при земетресението край Скопие се увеличи до 100 души. Хората са получили наранявания от различна степен. Според МИА над 40 пациенти са в столичната болница "Св.Наум Охридски", а останалите са в "Осми септември". Травмите са получени при паническото бягство от разлюлените сгради, предаде БГНЕС.

В неделната вечер все още много хора не се решават да се приберат в домовете си и остават навън, предаде кореспондент на ТАСС.

Епицентърът на един от главните трусове край Скопие - този с магнитуд 5,2 - бе на 7 км източно от македонската столица. Дълбочината на огнището е 2 км.

Съобщава се само за незначителни щети в къщи и апартаменти. Според информация, цитирана от ТАСС, магнитудът на основното земетресение е 5,3. По данни, обединени от Европейския средиземноморски сеизмологичен център, земетресението е с магнитуд 5,2. По информация на очевидци лек вторичен трус е усетен малко преди 21 часа местно време (22 часа, бълг.вр.)

Според МИА Националният център за управление при кризи е отворил гореща телефонна линия за съобщаване на щети от стихийното бедствие.

#земетресението #наранявания #Скопие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »