Множество вторични трусове принудиха Италия на обяви извънредно положение

Множество вторични трусове принудиха Италия на обяви извънредно положение
A A+ A++ A

 

Италианското правителство обяви извънредно положение в районите, пострадали от земетресението, съобщава БГНЕС.

Според националния сеизмичен център през нощта са регистрирани повече от 40 труса, най-силният от които е бил с магнитуд 4,8, а по-голямата част от останалите над 3. В зоната на земетресенията е имало над 500 вторични труса от сряда досега.

Министър-председателят Матео Ренци обяви, че решението е било взето на днешното заседание на неговия кабинет. Отделени са 50 милиона евро за оказване на спешна помощ.

Премиерът посочи, че на министерството на икономиката и финансите е възложено да преразгледа схемата за събиране на данъците, като временно бъде преустановено събирането от жителите на пострадалите от бедствието райони. 

Премиерът Матео Ренци обяви, че решението е било взето на днешното заседание на неговия кабинет. Отделени са 50 милиона евро за оказване на спешна помощ.

Митистър-председателят посочи, че на министерството на икономиката и финансите е възложено да преразгледа схемата за събиране на данъците, като временно бъде преустановено събирането от жителите на пострадалите от бедствието райони.

За момента броят на жертвите е над 260, но се очаква да нарасне, тъй като стотици души се водят в неизвестност. Ранените са над 350, спасени са 238 човека.

 

 

#Италия #вторични трусове #извънредно положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »