Турският "Гюнеш": Швеция, страната на изнасилването

Турският "Гюнеш": Швеция, страната на изнасилването
Източник: news.bnt.bg
A A+ A++ A

 

На рекламно пано на истанбулското летище „Ататюрк“ се появи надпис, определящ Швеция като „страната, в която има най-висок процент изнасилвания в света“, съобщиха днес държавни медии, само дни, след като Стокхолм обвини Анкара за легализиране на секс с деца, предаде БГНЕС.

Отпечатаният на английски и турски език текст и поставен на табло в секцията за заминаващи пътници, на огромен банер пише: "Предупреждение за пътуване! Знаете ли, че Швеция има най-висок процент от изнасилвания в света!?", съобщи Анадолската агенция и пусна снимка на банера. Проправителственият в. „Гюнеш“ се появи със заглавие „Швеция, страната на изнасилването“.

Анадолската агенция уточни, че билбордът на летището е управляван от частна компания.

Широко разпространено е мнението, че „сексуалната реклама“ на Швеция е реакция на Анкара, след като шведският министър на външните работи Маргот Валстрьом предизвика буря със съобщение в Туитър, в което се казваше: „Турското решение за разрешаване на секса с деца под 15 г. трябва да бъде отменено . Това беше нейния коментар по повод на противоречиво решение на турския конституционен съд. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу определи коментара на шведската си колежка като „неприемлив“ и допълни, че Валстрьом трябва да действа „отговорно“.

#Ататюрк #Швеция #английски #турски език #Маргот Валстрьом #Мевлют Чавушоглу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »