Германия въвежда законодателни промени за изнасилванията

Германия въвежда законодателни промени за изнасилванията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Долната камара на германският парламент се очаква да приеме нов закон, разширяващ правната дефиниция за това какво представлява изнасилване – по-известен като статута „не“ означава „не“, предава BBC, цитирана от Фокус.

Според критици, Германия изостава с много от другите развити нации, когато става дума за законите относно изнасилване.
По настоящото законодателство, формулирано в секция 177 от Наказателния кодекс жертвите трябва да са се защитавали, за да може един акт да бъде определен като изнасилване.

Произнасянето на „не“ не е достатъчно, за да бъде осъден обвиняемия, като не съществува определение, за това какво представлява взаимното съгласие.

Неадекватността на закона води до това престъпници да се разминават с присъди, според проучване върху 107 случая от 2014 г., проведено от германска асоциация за защита на правата на жените.

То гласи, че във всеки от случаите сексуалните посегателства са извършени срещу волята на жертвата, изразена вербално. Въпреки това не са повдигани обвинения или съдът е оправдал обвиняемите.

Понастоящем само едно от 10 изнасилвания се докладва в Германия, а в същото време едва в 10 % от случаите се стига до присъда.

#долна камара #Германия #Парламент #изнасилване #съд #обвиняем #взаимно съгласие #престъпници #присъди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »