Пътни полицаи 5 км гониха пиян шофьор на самосвал

Пътни полицаи 5 км гониха пиян шофьор на самосвал
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пътни полицаи от Шумен гониха с патрулния си автомобил повече от 5 км шофьор на камион, карал с 2,80 промила алкохол в кръвта.

Около 11 ч. в сряда до служители на сектор" Пътна полиция" в Шумен, които дежурели на главния път София - Варна до разклона за Силистра, спрял шофьор, който ги информирал, че е изпреварил криволичещ по платното товарен автомобил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

В това време по пътя се задал самосвал "Даф" с английска регистрация. Пътните полицаи подали на шофьора светлинен сигнал, но той не се подчинил и не спрял.

Последвала 5-километрова гонка, като малко преди разклона за село Мадара полицаите успели да изпреварят камиона и да го спрат.

41-годишният шофьор лъхал на алкохол, а тестът с дрегер отчел 2,80 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба. Той е задържан за срок от 24 часа и е образувано незабавно производство.

През 2009 г. мъжът е бил арестуван за шофиране в нетрезво състояние, като тогава дрегерът е отчел 1,87 промила алкохол в кръвта. Наложеното му наказание е било отнемане на шофьорската книжка за 7 месеца.

#Пътна полиция #патрул #камион #пиян шофьор #алкохол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »