Илиян Василев: Защо Румен Овчаров се чуди, че проверяват "Лукойл"?

Илиян Василев: Защо Румен Овчаров се чуди, че проверяват "Лукойл"?
Илиян Василев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Някой да има изненадан от Румен Овчаров - представителят на държавата се оплаква от проверките на държавата в рафинерията. Дори от кумова срама - предприятиято има същностен принос за бюджета и е повече от нормално проверките да бъдат нон стоп - то затова има и специални звена на НАП и Агенция Митници към рафинерията, коментира бившият български посланик в Русия Илиян Василев.

Повод за коментара е, че тази сутрин Румен Овчаров заяви в студиото на Нова телевизия, че има тежки подозрения, че има враждебно отношение на Агенция "Митници" и като цяло на държавата към "Лукойл-Нефтохим". Овчаров е представител на интересите на държавата в може би най-голямото предприятие в България.

"Не е нормално представителят на държавата да бъде "одобряван за симпатии към Русия" или към нейните представители в България преди да бъде назначен. Нали разбираме, че би било съвършено друго ако примерно Трайчо Трайков би бил на мястото на Овчаров?", написа Василев на страницата си във Фейсбук.

В сутрешния блок Овчаров заяви, чи не може да каже дали със сигурност има враждебно отношение заради проверките, но разкри, че за последната една година Агенция "Митници" е извършвала три проверки в "Лукойл" - две проверки за събиране на акцизи и една проверка за спазване на закона. НАП от своя страна са извършили две проверки, Комисията за защита на конкуренцията също е проверявала.

#Илиян Василев #Василев #Румен Овчаров #Овчаров #Лукойл Нефтохим #НАП #Агенция "Митници"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"