163060 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38116 абоната       |      
USD 1.67208| EUR 1.95583| GBP 2.19848|
In English На русском
София
16°
Пловдив
15°
Варна
15°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум
 

Последни мнения по темата

Коментари към статия: Могерини смята, че шест страни ще се присъединят към ЕС до 2019 г.

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини заяви, че шест страни от Западните Балкани могат да се присъединят към ЕС до 2019 г., предаде ТАСС, предаде БНТ.

„Не мисля, че в бъдеще ЕС ще има 27 страни членки, смятам, че те ще са повече“, каза Могерини вчера в интервю за телевизия „Евронюз“.Фредерика Могерини, Върховен представител на ЕС по въпросите за външната политика: И когато казвам, че след две години към края на нашия мандат ние ще постигнем напредък в отношенията с шестте западнобалкански страни - напредък, който няма да може да бъде поставен под съмнение, говоря сериозно. Наистина вярвам в това.

По думите ѝ ЕС има интерес Западните Балкани да станат част от европейското семейство от съображения, свързани със сигурността и икономиката. Разбира се, първо трябва да се извършат всички необходими реформи, в обществата и в работата на политическите институции трябва да бъдат извършени сериозни промени. Държавните глави и гражданите в региона са готови за това, отбеляза тя.

...
Автор: пътник, 5 декември 2017 12:12:24
Курсът на ЕС напомня изумително съдбата на Титаник. Пита се кога точно ще се сблъска с айсберга, важното е, че е напът в тая посока. По-ясно е, на кого каква роля е отредена. ЕС-бюрократите и техните най-верни слуги сигурно още сега са подготвили спасителните лодки, т.е. сигурни убежища за „след това“. Да му мислят обикновените пътници, особено тези от долните палуби...

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО