159665 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38108 абоната       |      
USD 1.67911| EUR 1.95583| GBP 2.23108|
In English На русском
София
11°
Пловдив
13°
Варна
11°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Форум
 

Последни мнения по темата

Коментари към статия: Проверки за движението на каруци в София

Внезапни проверки на каруците в столицата извършват служители на СДВР. Според експерти- те са сериозен риск за всички участници в движението. В момента превозните средства с животинска тяга са често срещани в крайните квартали на София. В центъра обаче са ограничени, а проверките за тях ще продължават,предаде БНТ.

Тази гледка в центъра на София вече се вижда все по-рядко. Проверките на каруците започват още през 2002 година, сега, обаче, няколко месеца преди да поемем Европредседателството на Съвета на Европейския съюз те се увеличават. гл. инсп. Стефан Стефанов, началник на Общинска полиция: Целта е в тези зони - първа и център да не се допуска влизане на такива пътни превозни средства. Първо защото създават предпоставки за ПТП, не всички такива ППС са оборудвани с едни престилки зад коня.

В момента при извършване на проверка и залавяне на нарушители се конфискува само каруцата. Тя се изпраща на наказателен паркинг, а конят остава при водача на превозното средство. По този повод Симеон Славчев от столичния общински съвет има идея за пълна забрана на каруците, както и за създаването на приют за коне. Симеон Славчев, общински съветник: Нашата идея е след тоталната забрана на каруците да се конфискува и самото животно, тъй като това е ценното и това ще накара нарушителите да не нарушават повече забраната. Тези коне, които бъдат отнети, да бъдат използвани за лечение на деца с аутизъм.

От началото на 2016 г. до момента са съставени 6 150 акта на водачи на каруци. 

...
Автор: Дипломат, 12 ноември 2017 00:21:53
Не само в крайните квартали минават каруци. Най-редовно минават и пред сградата на Външно министерство и често пъти чужди дипломатически автомобили са принудени да ги изчакват, преди да влязат за срещи в МВнР. Няма що - това е една прекрасна "реклама" на България!

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО