Отбой: Отлагат протеста срещу цената на тока за бизнеса

Отбой: Отлагат протеста срещу цената на тока за бизнеса
A A+ A++ A

Работодателските организации отлагат планирания за края на този месец протест срещу цената на електроенергията за индустрията, гласи разпространена до медиите позиция.

Четирите национално представени работодателски организации БСК, БТПП, КРИБ и АИКБ са направили в последната седмица срещи с министър-председателя Бойко Борисов и с членове на правителството, както и с всички парламентарно представени партии, за да изложат своите искания за реформи в енергетиката.

От текста на съвместното им съобщение личи, че организациите са получили подкрепа за промени, които да забранят изкупуването на енергия по преференциални цени от инсталации, въведени в експлоатация след 1 октомври.

Сега в законодателството съществува такава възможност единствено за инсталациите, които оползотворяват животински отпадък, и то с мощност до 1.5 мегавата, както и за малките фотоволтаици.

Работодателите са получили съгласие и за отнемането на преференциалните тарифи на производителите на възобновяема енергия, за които са констатирани нарушения.

По предложение на управляващите работодателите вече ще имат по един свой представител и в борда на директорите на държавните енергийни дружества. Целта на това представителство, договорено на срещата с премиера, е да се постигне по-голяма прозрачност в енергетиката.

#БСК #БТПП #КРИБ #АИКБ #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"