Иванов отрече за сделка с „Атака“ за гласове за Конституцията

Иванов отрече за сделка с „Атака“ за гласове за Конституцията
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не можем да избираме кой да подкрепи конституционните промени. Това заяви правосъдният министър Христо Иванов в ефира на бТВ във връка с изненадващата подкрепа на депутати от „Атака” за конституционните промени.

„Винаги съм казвал, че тези промени са национален проект”, посочи той.

„Когато трябва да правите баница, си броите яйцата, ние очакваме, когато трябва да променяме конституцията, да не си броим депутатите – не е сериозно това”, подчерта Иванов.

Министърът заяви, че не е участвал в конкретни преговори с „Атака”, но вчера на председателския съвет лидерът й Волен Сидеров е говорил с него за това какви ще са ползите за страната от проекта.

Правосъдният министър подчерта, че не вижда сделка за гласовете на „Атака”. Той посочи, че текстът е минал през пленарна зала във вида, в който е бил внесен, а сега предстоят още разговори.

Христо Иванов изрази мнение, че няма опасност между първо и второ четене реалните реформи да „окапят”.

Той коментира и самоубийството в затвора на осъдения за брутално убийство културист Емил Скорчев. По случая тече проверка.

„Трябва ясно да кажем – системата на затворите в България е недофинансирана. Условията са ужасни, условията, в които очакваме да работи охранителният персонал са ужасни”, посочи той.

По думите му в момента няма пари за обучения и за назначаване на психиатри, които да работят с лишените от свобода.

#Христо Иванов #Конституция #промени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"