Плевнелиев: Депутатите показаха реална политическа воля за реформа

Плевнелиев: Депутатите показаха реална политическа воля за реформа
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политическите партии дадоха силен сигнал, че в името на очакванията на българските граждани за промени партийните различия и противоречия могат да останат на заден план. С днешното гласуване народните представители демонстрираха реална политическа воля за реформа.

Това казва президентът Росен Плевнелиев по повод приетите на първо четене от Народното събрание промени в Конституцията. Държавният глава поздравява народните представители за постигнатото мнозинство от 184 гласа.

Президентът счита, че е от изключителна важност партиите да потвърдят подкрепата си за промените в Конституцията и при следващите гласувания в Народното събрание.

"Такъв подход може да повиши доверието на гражданите в институциите и политическата система и да покаже, че дадените предизборни обещанията се изпълняват", посочва Плевнвлиев.

Парламентът прие на първо четене промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа, със 184 гласа. Против бяха 34 депутати, а осем се въздържаха. Изненадващо всички 9 народни представители от "Атака" гласуваха "за" промените.  

#Росен Плевнелиев #промени #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »