Бургазлии посрещнаха Възкресение под звездите

Бургазлии посрещнаха Възкресение под звездите
Затварянето на храма се налага заради гарантиране безопасността на хората при извършването на ремонтни дейности. Снимка: photo-forum.net
A A+ A++ A

Хиляди бургазлии се събраха в центъра на града и посрещнаха най-светлия християнски празник – Възкресение Христово под открито небе, тъй като катедралният храм в града „Св. Св. Кирил и Методий” е затворен.

Затварянето на храма се налага заради гарантиране безопасността на хората при извършването на ремонтни дейности, предаде Дарик радио.

Всички разходи по реконструкцията на „Св. Св. Кирил и Методий" ще бъдат поети от изпълнителя на проекта за изграждането на подземен паркинг в близост до сградата.

Със съдействието на Община Бургас и със съгласието на духовниците от „Св. Св. Кирил и Методий", всички духовни ритуали от великденския календар на храма се провеждат на открито – на площад „Тройката".

Църковните ритуали по повод настъпващите Великденски празници се отслужиха във всички храмове на Бургас с изключение на катедралния „Св. Св. Кирил и Методий".

Централната празничната великденска литургия с Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий беше отслужена в храм „Св. Иван Рилски".

Община Бургас се беше подготвила за предстоящото струпване на хора там и миряните можеха да наблюдават литургията освен в храма и от двата екрана, монтирани на сградата.

#Св. Св. Кирил и Методий #Бургас #храм #Великден #Св. Иван Рилски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »